KNHS

 

De KNHS commissie vertegenwoordigt de Rij- en Jachtvereniging De Ruif –  die is gevestigd bij paardenhouderij De Gulle Ruif te Heukelom – in de landelijke ruitersportorganisatie: de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). R.J.V. de Ruif valt  onder de KNHS regio Noord-Brabant, met als kring Hart van Brabant. Op de site knhsregiobrabant  kan men allerlei informatie van over wedstrijden, selectieprocedures en andere afspraken omtrent de paardensport.  De commissie organiseert ieder jaar vijf ‘onderlinge’ dressuurwedstrijden; twee maal een dag dressuurwedstrijd en een tweedaags dressuurevenement, beter bekend als de Heukelomse Ruiterdagen.

De wedstrijdkalender wordt door Kring Hart van Brabant voor het winter en het zomerseizoen opgesteld, waarna de regio Noord-Brabant en de landelijke  KNHS de kalender vaststelt. Na de vaststelling worden de vraagprogramma’s digitaal in de wedstrijdkalender van de KNHS opgenomen. De commissie gaat voor elke wedstrijd de benodigde juryleden aantrekken. De inschrijvingen worden verwerkt en de startlijsten worden opgesteld. Tot slot worden de uitslagenlijsten opgesteld en naar de KNHS verzonden. De commissie wil een goed georganiseerde en een ontspannen wedstrijd voor ruiter en paard. Wij menen te mogen zeggen dat dit lukt.

 

Ruiters van onze vereniging schrijven zich per seizoen in voor de ‘onderlinge’ wedstrijden voor het verrijden van een proef. Hiervoor geldt een speciaal tarief. Voor de overige te verrijden proef alsook voor die op de dagwedstrijden, ontvangen de leden van de Rijvereniging De Ruif  een korting per proef.

 

Het vraagprogramma voor de ‘onderlinge’ KNHS-wedstrijden gaat uit van het rijden van twee dressuurproeven per klasse. Door een reglementswijziging ingaande 1 april 2011, kunnen tijdens de indoorwedstrijden de klassen B tot en met M2 worden verreden. Gezien de afmetingen van de binnenbank kunnen niet de klassen Z1 en Z2 worden verreden. Hierdoor is het aantal deelnemers afgenomen. Het aantal deelnemers per wedstrijd ligt tussen de 20 en 30. De prijzen zijn bekers en strikken. De wedstrijd sluit aan op de op die dag in de manege gehouden FNRS dressuurwedstrijd voor pony’s en paarden waaraan vrijwel alle leden van de vereniging deelnemen.

 

Het vraagprogramma van de dag-dressuurwedstrijd gaat eveneens uit van het rijden van twee proeven. In de dagwedstrijd worden ruim 90 proeven verreden in de klassen B tot en met M2.

Per klasse zijn er aantrekkelijke geldprijzen en strikken.

Het e-mail adres v00r het inschrijven van KNHS wedstrijden is: wedstrijdenrjvderuif@gmail.com

HRD Madel Foto Heukelomse ruiterdagen.jpg

Heukelomse Ruiterdagen (HRD)

Elk jaar organiseert Rij- en Jachtvereniging De Ruif uit Heukelom een twee-daags dressuurevenement op het voorlaatste weekend (zaterdag en zondag) van de maand augustus.

Dit is een groots opgezet outdoor dressuurevenement op de terreinen van Manege de Gulle Ruif, Laag Heukelomseweg 2a in Heukelom.

In de  klassen B tot en met ZZlicht kunnen 2 proeven worden verreden.

Voor de Z2 en ZZlicht ruiters is er de gelegenheid om in te schrijven voor de Kür op muziek die op de zondagmiddag wordt verreden.

In 2015 in de klasse ZZ-licht op zaterdag opengesteld voor inschrijving.

Als extra beloning voor de beste ruiter in een klasse, die op twee dagen heeft gereden, hebben wij nog een kampioensprijs die op de zondag wordt verstrekt.

Wat bieden wij de ruiters:

–      een goed georganiseerd evenement met een

–      mooie ambiance om de dressuurproef te rijden die beoordeelt wordt door

–      uitstekende KNHS juryleden en waarbij

–      een zeer mooie geldprijs de beloning kan zijn.

–      De vriendelijke omgeving van onder andere de kantine en buitenterras maken de dagen compleet.

Het jaarlijkse evenement is dit jaar 2015 gepland op 22 en 23 augustus.

voorwaarden selectie KNHS regio Noord-Brabant:uniform selectiesysteem

 

 

Het wedstrijdsecretariaat bestaat uit Désirée Schaapsmeerders en Claartje Grielis

Dom S Dubuissonstraat 40, 5056 HN Berkel-Enschot

06-22340970 | 013-5331772 | 06-22422383 e-mail: claartjegrielis@hetnet.nl

Zegt het voort