Manege & Ruiter Bond

 

M&RB PASPOORT:                                                               

In het seizoen 2015-2016 gaan we voor het eerst proeven rijden onder de vlag van de nieuwe Manege en Ruiterbond waar we voorheen FNRS reden. In de afgelopen maanden zijn er reeds veel nieuwe M&RB paspoorten aangevraagd en deze zullen binnenkort worden uitgereikt. We vragen alle deelnemers, als ze nog geen nieuw paspoort hebben aangevraagd, om dit bij Jos zo snel mogelijk te doen.

Anders dan de “oude”  FNRS F proeven (F1, F2, etc.) hebben de nieuwe proeven de letter D (D1, D2, etc.). De niveaus van beide proeven komen overeen (D1 = F1, etc.). Tijdens de eerste wedstrijd wordt gevraagd om zowel het oude FNRS als het nieuwe M&RB paspoort mee te nemen; het nieuwe paspoort zal door ons worden bijgewerkt op basis van de reeds gereden F proeven.

Een geldig ruiterpaspoort is verplicht voor alle ruiters die de ruitersport beoefenen bij een MR&B ruitersportcentrum. Het ruiterpaspoort is te vergelijken met een normaal paspoort: Het is een persoonsgebonden document en is bedoeld om verschillende activiteiten binnen de (recreatieve) paardensport vast te kunnen leggen. In het ruiterpaspoort kan van diverse disciplines het niveau worden aangetekend.

Vanaf het moment dat je het paspoort in het bezit hebt, bent je in ieder geval verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid (alleen indien een ruiter rijdt op een manegepaard) en voor ongevallen. Het paspoort is tevens de officiële startlicentie voor de MR&B-manegewedstrijden. (zonder geldig paspoort kun je officieel niet starten).

 

PROEVEN:                                                                                  

We rijden de proeven Manege en Ruiter Bond. Deze kunnen worden gedownload van de website www.manegeruiterbond.nl. De proeven zullen ook worden opgenomen in het jaarboek wat binnenkort uitkomt.

Om te promoveren naar een hogere D-proef moet men aan onderstaande voorwaarden voldoen:

  1. In D1 en D2 moet men 2 promotiepunten halen, D3 t/m D6 3 promotiepunten, D7 en hoger 4 promotiepunten.
  2. 1 PP per proef
  3. De theoretische kennis wordt getest bij:

– D2 manegefiguren en regels

– D4 gedrag van het paard, veiligheid en rijkunstige onderwerpen

– D6 exterieur van het paard

– D10 hulpen

  1. Indien je voldoende promotiepunten hebt en indien nodig bij het desbetreffende                                                             niveau het theoretisch examen met voldoende hebt afgesloten,  kun je een diploma ontvangen op de volgende niveaus: D2, D4, D6, D8, D10, D12, D14, D16, D18 en D20.

De proeven zijn terug te vinden op de site van de Manege en Ruiterbond

De theorie is terug te vinden op de site van de Manege en Ruiterbond

ZITCOMPETITIE:                                                                                  

Alle ruiters die tenminste 2 van de 3 proeven uit de competitie t/m januari rijden komen in aanmerking voor de selectie van de zitcompetitie. Op basis van de gewogen uitslagen van de 2 wedstrijden wordt een voorselectie gemaakt. Tijdens een speciale ochtend wordt op basis van een proef een definitieve selectie samengesteld die ons mag gaan vertegenwoordigen op de M&RB zitcompetitie. De M&RB zitcompetitie is een leuk event, gereden op een andere manege, waar deelnemers zullen worden beoordeeld op hun zit te paard en de hulpen die worden gegeven. Begin 2016 volgt meer informatie.

inschrijfformulier dressuurcompetitie: onderlinge dressuurwedstrijd 2015-2016

 

 

Zegt het voort